brev med frimärken

Vart ska frimärket ska placeras på brevet eller kuvertet?

Om du är osäker på vart frimärket så placeras på ditt brev eller kuvert som du ska posta så är det ingen fara. För i det här inlägget kommer vi att ge dig svaret på den frågan. Vi kommer också att kolla närmare på hur länge frimärkets har använts och vart du kan köpa frimärken.

Hur länge har frimärket funnits?

Frimärket har funnits i över 150 år och användes tidigare på liknande sätt. Frimärket är ett enkelt sätt att skicka brev och vykort eftersom det är förbetalt. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att hitta rätt summa pengar att lägga på brevet eller kuvertet.

Enligt Wikipedia så kom det första frimärket år 1840 från Storbritannien och det gestaltade en bild av Drottning Victoria (Viktoria av Storbritannien). Frimärket kostade 1 penny och användes för att skicka brev inom riket. 

Vart kan man köpa frimärken?

För dig som vill veta vart man kan köpa frimärken så finns det på lite olika ställen man kan köpa det på. Ett frimärke kostar cirka 13 kr men beroende på brevets och kuvertets vikt så kan det kosta mer om det är tyngre.

Du kan köpa frimärken på dom allra flesta livsmedelsbutiker såsom ICA, Coop och Lidl. Du kan också köpa frimärken digitalt av postnord.

Här ska frimärket placeras på brevet eller kuvertet

Om man aldrig har postat något brev/kuvert så kan det vara svårt att veta vart man ska placera frimärket. Men när man ska sätta fast ett frimärke på ett kuvert eller brev så ska man sätta det i det högra hörnet.

Tack för att du läste vårt inlägg om var du ska sätta frimärket på brevet eller kuvertet. Vi hoppas att det var till hjälp.